Dodelijke aanrijding tussen auto en trein op overweg in Zillebeke
Foto: PTB

Bij de aanrijding tussen een auto en een trein in het West-Vlaamse Zillebeke zijn zondagochtend een 68-jarige vrouw en een meisje van 9 omgekomen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper. In de trein vielen geen gewonden.

De wagen werd iets voor 10.30 uur zondagochtend om nog onduidelijke redenen gegrepen door een trein op een overweg in Zillebeke, een deelgemeente van Ieper. De wagen is na de aanrijding meteen in brand gevlogen. Het parket bevestigt dat een vrouw uit Ieper en een meisje uit Langemark om het leven zijn gekomen.

De omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk. Er werd een wetsdokter aangesteld en het parket kwam ter plaatse. Vermoedelijk werd de bestuurder verblind door de laaghangende zon. De slagbomen waren naar beneden en het licht stond op rood, valt te horen bij Infrabel. 'Het gaat om een spijtig ongeval', zegt Frédéric Petit van spoorwegbeheerder Infrabel, 'maar we willen er nog eens op aandringen om de verkeersregels te respecteren en altijd voorzichtig te zijn aan een overweg.' 

De zowat dertig reizigers op de trein werden geëvacueerd. Zij zijn weggebracht met bussen. Een passagier raakte daarbij onwel en werd ter plaatse verzorgd door de hulpdiensten.

Het treinverkeer tussen Kortrijk en Poperinge werd onderbroken. Frédéric Petit verwacht dat de lijn zondagavond weer in gebruik kan worden genomen. De politie wenst geen verdere commentaar te geven tot de nabestaanden ingelicht zijn.