‘Woestijnvis tikte Bart De Pauw op de vingers tijdens opnames <I>Loft</I>’
Bart De Pauw met regisseur Erik Van Looy op de set van Loft. Foto: BELGA

Productiehuis Woestijnvis zou Bart De Pauw in 2008 al op de vingers getikt hebben tijdens de opnames van Loft. De televisiemaker zou op de set een medewerker lastiggevallen en geïntimideerd hebben, zo meldt De Morgen.

Tijdens de opnames van Loft zou Bart De Pauw een medewerkster veelvuldig hebben lastiggevallen en haar ongepaste boodschappen hebben gestuurd.

‘Wouter Vandenhaute heeft Bart toen samen met zijn vrouw bij hem ontboden’, zeggen twee topfiguren uit de Vlaamse tv-wereld aan De Morgen. Maar die vergadering zou niet het gewenste resultaat opgeleverd hebben. De Pauw zou samen met zijn vrouw boos zijn opgestapt met de melding nooit meer voor Woestijnvis of Vandenhaute te willen werken

Het incident zou volgens verschillende bronnen dan ook een rol gespeeld bij het vertrek van Bart De Pauw bij Woestijnvis.

Geen steun van toppers

Het incident op de set van ‘Loft’ zou volgens verschillende bronnen aan De Morgen een van de belangrijke redenen zijn geweest waarom er geen enkele Woestijnvis-topper hem gesteund heeft. ‘Bovendien valt niemand steil achterover: door alle verhalen die de voorbije week naar buiten sijpelden, wist men al snel dat de verhalen klopten.’

Productiehuis Woestijnvis wenste vrijdagavond niet te reageren.

Grensoverschrijdend gedrag

De VRT besliste vorige week om de samenwerking met Bart De Pauw en zijn productiehuis Koeken Troef! stop te zetten na meerdere getuigenissen over grensoverschrijdend gedrag. De Pauw maakte dat zelf bekend in een videoboodschap.