Star Wars-game aangepast na kritiek

De nieuwe Star Wars-game Battlefront 2 is aangepast. Dat maakte producent EA bekend. Spelers kunnen geen aankopen meer doen in het spel zelf.

Spelers waren boos dat in het spel optionele kosten zijn ingebouwd, waarmee ze bepaalde verbeteringen of nieuwe personages kunnen aankopen waarvoor ze anders urenlang zouden voor moeten spelen.

Als ze willen betalen, zou het spel hen honderden dollars meer kosten. Bovendien zouden spelers die geld uitgeven zo een oneerlijk voordeel hebben tegenover andere spelers. Zulke verborgen kosten zijn niet ongewoon in games, maar het format ‘pay to win’ wordt voornamelijk gebruikt in gratis games.

De ontwikkelaar Electronic Arts (EA) biedt zijn excuses aan en zet de mogelijkheid tot aankopen in het spel tijdelijk uit.

 

In ons land onderzoekt de Kansspelcommissie of zogenoemde loot boxes in videospelletjes, zoals in Star Wars: Battlefront 2, wel door de beugel kunnen. Volgens EA valt zijn game niet onder gokspelen. Ook zonder geld uit te geven, kunnen spelers het spel helemaal uitspelen, klinkt het.