Niks in de handen, niks in de zakken
The Angels’ share: niks in de handen, niks in de zakken. Foto: rr

Vrijdag betekent veel films op televisie. En ook de wekelijkse afspraak met The voice van Vlaanderen en De afspraak op vrijdag. Aan u de keuze.

1 Cinema Canvas: the Angels’ share

Canvas 22.20-0.00 uur

Bij de geboorte van zijn zoon Luke zweert de kersverse vader en jeugddelinquent Robbie dat zijn zoon nooit het leven zal moeten kennen dat hij heeft geleid. Tijdens een werkstraf ontmoet hij dan Rhino, Albert en Mo, die net als hij door hun criminele verleden moeilijk werk vinden. Hun reclasseringsambtenaar Harry wijdt hen stiekem in in de wereld van de whisky. Ken Loach won met deze film de juryprijs in Cannes.

2 The voice van Vlaanderen

VTM 20.40-22.55 uur

De grootste muziekshow van Vlaanderen begint aan de liveshows. En dat is, op de blind auditions na, toch het spannendste deel van het programma.

3 2Doc: La Chana

NPO 2 23.00-0.25 uur

Flamencodanseres Antonia Santiago Amador alias La Chana was in de jaren 60 en 70 een levende legende. Maar op het hoogtepunt van haar roem verdween ze van het podium, en niemand weet waarom.

4 Apocalypto

Q2 20.35 uur

Actiedrama. Jaguar Paw is een jonge krijger die samen met zijn gezin deel uitmaakt van een kleine, vredelievende Mayagemeenschap. Op een dag wordt zijn stam echter aangevallen door plunderende krijgers, die jacht maken op slaven die ze aan hun goden kunnen offeren. Jaguar Paw slaagt erin zijn hoogzwangere vrouw Seven en zijn zoontje Turtles Run te verstoppen voor de gewelddadige indringers, maar hij kan niet verhinderen dat hij zelf gevangengenomen wordt. Samen met enkele lotgenoten wordt hij afgevoerd naar de Mayahoofdstad, waar hen een gruwelijk einde wacht.

5 De Afspraak op vrijdag

Canvas, 20.30 uur

Ivan De Vadder overloopt de actualiteit van de week met CD&V-voorzitter Wouter Beke, Isabelle Albers (directeur De Tijd) en Gui Polspoel. Het panel bespreekt de aanpak van de rellen in Brussel, het bezoek van het Antwerpse schepencollege aan een bouwpromotor en de uitspraken van de Nederlandse minister-president Rutte ‘die niet wil eindigen zoals België’.