In Facebook Messenger verscheen zopas een nieuwe functie waarmee jij en je vrienden heel eenvoudig activiteiten kunnen plannen. Voorlopig werkt het snufje alleen via de Facebook-website en dus nog niet in de app.

Om toegang te krijgen tot de nieuwe planner begin je op je Facebookpagina gewoon een nieuwe chat, door in de rechter kolom op een van je contactpersonen te klikken. Ga in dit geval niét naar het Messenger-gedeelte van de sociaalnetwerksite, want daar is de functie op het moment van schrijven nog niet geïmplementeerd.

In het kleine chatvenster van Messenger vind je het nieuwe plannericoontje (een soort kalender) helemaal onderaan, pal naast het overbekende like-duimpje. De werking is eenvoudig: prik een datum en een tijdstip, geef de activiteit een duidelijke naam en voeg tot slot een locatie toe (Facebook vult de mogelijkheden zelf aan zodra je begint te typen). Wil je meer dan één persoon uitnodigen voor de activiteit, maak in Messenger dan eerst even een groep aan of voeg vrienden toe via het plusknopje.

Zoals bij alle activiteiten op Facebook, van jaarmarkten tot concerten, kan iedere deelnemer aan de chat eenvoudig aangeven of hij/zij al dan niet naar het evenement gaat. Een uur voor aanvang van de afspraak ontvangt iedereen nog een herinnering, en dat berichtje rolt gelukkig ook gewoon binnen via de Messenger-app.