Sylvester Stallone beschuldigd van seksueel misbruik minderjarige
Foto: AP

De Amerikaanse acteur Sylvester Stallone (71) ontkent de beschuldigingen dat hij en zijn bodyguard in de jaren tachtig een 16-jarige fan seksueel hebben misbruikt.

In een politierapport uit 1986, dat in handen kwam van Mail Online, staan de beschuldigingen tegen de acteur beschreven.

Het meisje vertelde aan de politie dat ze in een hotel in Las Vegas, waar ze met haar familie verbleef, van de bodyguard van Stallone sleutels had gekregen van een hotelkamer. Daar had ze seks met Sylvester Stallone. Daarna werd bodyguard Michael De Luca betrokken.

Op dat moment voelde het meisje zich naar eigen zeggen erg ongemakkelijk. Hoewel er geen fysiek geweld werd gebruikt,voelde ze zich onder druk gezet om met de twee seks te hebben. Na het incident zou Stallone gezegd hebben dat ze beiden getrouwd waren en dat ze haar mond moest houden. Anders zouden ze haar hoofd inslaan.

Een woordvoerder van de acteur noemt het verhaal belachelijk en onwaar. ‘Niemand had ooit van dit verhaal gehoord tot nu, ook mijnheer Stallone niet. Hij is nooit door de autoriteiten of iemand anders gecontacteerd geweest in verband met deze zaak.’

De politie zegt dat de vrouw extreem emotioneel was tijdens het gesprek. Uiteindelijk heeft ze geen klacht ingediend, omdat ze zich vernederd en beschaamd voelde.