Niet De Bruyne maar ploegmaat is “Speler van de Maand” in Premier League
Foto: Photo News

Kevin De Bruyne werd door de supporters van Manchester City verkozen tot “Speler van de Maand” oktober. Maar de Rode Duivel werd niet verkozen tot “Speler van de Maand” in de Premier League, die eer ging naar zijn ploegmaat Leroy Sané.

KDB heeft bij City een sterke maand achter de rug, met onder meer een uitblinkersrol in de 7-2 thuisoverwinning tegen Stoke City. Voor heel wat waarnemers was de 26-jarige Rode Duivel dan ook de kandidaat bij uitstek om verkozen te worden. Toch viel Leroy Sané in de prijzen.

LEES OOK: De Bruyne is terug in Manchester en wordt meteen aan de tand gevoeld: “Wat voor haai ik ben? Dat is gemakkelijk”

Sané scoorde drie keer in oktober en gaf evenveel assists in oktober, Kevin De Bruyne scoorde niet maar gaf wel drie assists, waarvan twee aan… Sané.

De 21-jarige Sané is de eerste Duitse speler sinds Jürgen Klinsmann die Speler van de Maand is in de Premier League. De voormalige aanvaller was in augustus 1994 bij Tottenham Hotspur aan de slag toen hij verkozen werd tot beste speler.

Pe Guardiola werd overigens verkozen tot “Trainer van de Maand”. Manchester City speelde en won drie wedstrijden in oktober: 7-2 tegen Stoke, 3-0 tegen Burnley en 2-3tegen Westbromwich Albion.

LEES OOK: Zo zorgt Guardiola voor ware revolutie bij Manchester City: geen enkel detail ontgaat hem