‘Tutu moet essential worden in ieders kleerkast’
Foto: Kioni Papadopoulos

Het Grand Bazar shoppingcenter verwelkomt een opvallende nieuwkomer. De Antwerpse Isabelle Dumortier opende er woensdag The Tutu Shop, waarin, jawel, hoofdzakelijk kleurrijke tutu’s worden verkocht.

Tot op vandaag is The Tutu Shop vooral online zeer sterk uitgebouwd. Er gaan maandelijks zo’n duizend tutu’s over de toonbank en Dumortier heeft klanten uit alle uithoeken van de wereld.

In het verleden opende Isabelle al meerdere pop-ups, met een eerste in de Antwerpse Volkstraat. Nu is het tijd voor een meer permanente stek die ze vond in Grand Bazar, in het pand waar vroeger de Swarovski-winkel huisde. ‘In eerste instantie blijft The Tutu Shop hier één jaar. Daarna doen we een evaluatie’, zegt ze.

Isabelle wil naar eigen zeggen mode brengen voor sexy feministen. ‘Een tutu past altijd. Het is een sexy en elegant stuk dat trouwens al meer dan vijftig jaar geregeld in het modebeeld opduikt. Ik geloof erin dat het een essential kan worden in ieders kleerkast. Hoewel je het tegenovergestelde zou denken, slankt een tutu wel degelijk af. En… het zorgt voor een extra vrouwelijk figuur.’

Na Antwerpen opent Dumortier een volgende filiaal in het Nederlandse Arnhem. Later volgen er nog twee Belgische shops.