De Brusselse Grote Markt wordt tijdens de eindejaarsperiode naar goede traditie opnieuw ingepalmd door een enorme kerstboom. Een 22 meter hoge Belgische spar uit Eupen maakt dit jaar voor het eerst ook deel uit van het lichtspektakel dat voor Winterpret plaatsvindt op de Grote Markt.

De sparrenboom werd donderdag geveld in het Hertogenwoud in Eupen, om vrijdagmorgen om 6 uur aan te komen op de Grote Markt. De reusachtige kerstboom wordt geschonken door Wallonië en heeft een duurzaam PEFC-label. De boom is een fijnspar, een soort die veel gebruikt wordt als kerstboom en tot wel 50 meter groot kan worden.

Nu de kerstboom de Grote Markt siert, moet hij enkel nog versierd worden. Dat gebeurt zondag, met in totaal meer dan 1.300 meter fonkelende en oplichtende slingers. Dit jaar zal de Eupense spar tijdens Winterpret nog meer in het middelpunt van de belangstelling staan.

‘De kerstboom maakt voor het eerst actief deel uit van de klank- en lichtshow van Winterpret’, vertelt Brussels schepen voor Toerisme en Grote Evenementen Karine Lalieux (PS). ‘Zijn verlichting wordt immer gesynchroniseerd met die van de 1.600 led-strips waarmee de gebouwen van de Grote Markt permanent zijn uitgerust.’

Op 24 november, om 17.45 uur, is er de officiële inhuldiging van het lichtspektakel voor het grote publiek en wordt de start van Winterpret gegeven.