Tesla heeft in Californië geheel onverwacht een nieuwe sportwagen voorgesteld. Volgens topman Elon Musk is de nieuwe ‘Roadster’ de snelste productiewagen ooit. Kort daarvoor stelde Musk ook al de Tesla Semi voor, een elektrische vrachtwagen (zie video hieronder).

Niemand die het zag aankomen, want na de presentatie over de Tesla Semi, vooral gericht op professionals uit de transportsector, kwam plots Franz von Holzhausen, hoofd-designer bij Tesla, het podium opgereden in een gloednieuwe Tesla Roadster.

Qua design doet de auto denken aan de ‘allereerste’ Tesla. Dat was toen een Lotus Elise, omgebouwd tot elektrische wagen. Sindsdien heeft Musk vaak beloofd een nieuwe roadster te produceren, en ziedaar!

De Roadster moet het niet enkel hebben van z’n licht archetypische ‘supercar’-looks, maar vooral van de cijfers. Volgens Musk is het de snelste productiewagen ooit. De 3 elektromotoren en een 200 kWh batterij moeten de wagen - op papier althans - een bereik van 1.000 km geven.

Mogelijk nog markanter is de prijs. De Roadster start aan 200.000 dollar en prijst zo andere hyper-supercars (kaliber Bugatti Veyron, Mclaren P1…) mogelijk de markt uit.