Elf mensen zijn bij de crash van een safari-vliegtuig in Tanzania om het leven gekomen. De eenmotorige Cessna Caravan met een piloot en tien mensen aan boord is in het natuurgebied rond de Ngorongoro-krater in het noorden van het land neergestort.

Dat deelde de luchtvaartmaatschappij Coastal Aviation donderdag mee. De oorzaak van de crash van woensdag in de omgeving van het Serengeti-natuurreservaat werd niet meegedeeld. Informatie over de slachtoffers zal pas bekendgemaakt worden als de nabestaanden op de hoogte zijn gebracht, klinkt het.

‘We zijn in shock’, zei zaakvoerder Julian Edmunds van Coastal Aviation. ‘Ik heb veel vertrouwen in ons vliegend personeel en uitrusting’. De luchtvaartmaatschappij zal alles in het werk stellen om te helpen aan het onderzoek rond de crash.

Veel bij toeristen populaire natuurreservaten en bezienswaardigheden in Oost-Afrika zijn enkel met voertuigen of kleine vliegtuigen bereikbaar. De meeste luchtvaartmaatschappijen in de regio maken gebruik van eenmotorige toestellen zoals de Cessna Caravan.