Wie is internetberoemdheid Vargasss92?
Foto: @vargass92 / Instagram

In het centrum van Brussel was het woensdag urenlang onrustig nadat een zekere Vargasss92 zijn fans had opgeroepen om met z’n allen naar het Muntplein af te zakken.

Vargasss92 stelt zich op sociale media op als grappenmaker en familieman. De Franse jongeman van 18 deelt vaak video’s en foto’s van grapjes die hij uithaalt, maar ook van zijn jongere familieleden. Het leverde hem een ontzettend trouwe schare volgers op.

Vargasss92 heeft tienduizenden vind-ik-leuks op Facebook en kon op Instagram al bijna 600.000 volgers verzilveren. Op Snapchat is hij naar verluidt nog populairder. Daar had hij zijn volgers dinsdagavond opgeroepen zich woensdag om 16 uur te verzamelen op het Muntplein. Hij vroeg hen zich wel te gedragen, omdat hij geen moeilijkheden wilde. ‘Ik wil geen opstootjes, geen duwen en trekken, want anders haalt de politie mij weg.’

De bijeenkomsten van de fans van Vargasss92 hebben in het verleden immers al vaker tot opstootjes geleid. Ook bij een bijeenkomst in Nantes moest de politie tussenkomen nadat zijn fans enkele tramlijnen geblokkeerd hadden. En toen de fans op het Muntplein woensdag veel talrijker aanwezig waren dan de jongeman had verwacht, liep de situatie uit de hand.