Spelden in voeding: drie mensen opgepakt in Nederland
Foto: Dieter Telemans

De Nederlandse politie heeft maandagavond drie personen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij het verstoppen van spelden in etenswaren in een supermarkt in Zaandam. Dat bevestigt de politie dinsdag.

Volgens de supermarktketen ‘Vomar’ ging het om ‘vandalisme’ en werden de getroffen producten intussen uit de rekken gehaald.

De drie verdachten zijn een 17-jarige jongen, een 16-jarig meisje en een 30-jarige vrouw, alle drie uit Zaandam. Enkel het meisje wordt nog vastgehouden, de rest is vrijgelaten maar blijft verdacht.

Dinsdag werd er door het Nederlandse voedselagentschap gewaarschuwd voor de spelden. Consumenten werd opgeroepen de betreffende producten niet te eten en terug te brengen naar de winkel. Het gaat om dertien producten, waaronder verpakte witlof, mini komkommers, magere runderlappen, scharrelkipschnitzel, Dr. Oetker Mix voor cupcakes, Fruitella Zomerfruit en een pakket groentesoep.

De supermarktketen heeft aan de hand van camerabeelden de hele winkel gecontroleerd en de producten uit de rekken gehaald.