Zo gaat het er op deze idyllische plek echt aan toe
Foto: Shutterstock
Op Instagram zie je de Trolltunga regelmatig opduiken, het is één van de meest fotogenieke bergen ter wereld. Maar de populariteit heeft ook negatieve gevolgen.

Op sociale media lijkt het alsof de opvallende rotsformatie van de Trolltunga een van de meest afgezonderde locaties ter wereld is, maar niets is minder waar. Meestal zit je er helemaal niet in je eentje op de berg over het Ringedalsvatnet-meer uit te kijken. Om er een foto te nemen moet je vaak aanschuiven, blijkt uit foto's en video's op sociale media en commentaren op TripAdvisor.

Door de populariteit  van de Trolltunga op sociale media als Instagram explodeerde het aantal bezoekers. In 2010 bezochten er jaarlijks amper 800 wandelaars de rots, in 2016 waren dat er al 80.000.

Bovendien moet je zes uur wandelen om de rotsformatie te bereiken. Door de lange wachtrijen kan niet iedereen voor zonsondergang aan de terugtocht beginnen, waardoor er soms toeristen van de berg geëvacueerd moeten worden in het donker. In 2015 viel een Australische studente zelfs van de klif naar beneden.

Zo ziet het er idyllisch uit op Instagram:

Zo ziet de realiteit eruit: