Kind van de duivel of kind van de collaboratie
Kinderen van de collaboratie. Foto: VRT 2017

Vanavond speelt België z’n tweede oefeninterland tegen Japan. Wie geen zin heeft in voetbal, kan op Canvas terecht voor de populaire docureeks ‘Kinderen van de collaboratie’.

1 ARLINGTON ROAD

Zes 20.35-22.30 uur

De weduwnaar Michael Faraday (Jeff Bridges) sluit vriendschap met de nieuwe overburen (Tim Robbins en Joan Cusack). Maar de docent terrorisme verdenkt zijn buren algauw van bindingen met extreemrechtse paramilitaire organisaties.

2 KINDEREN VAN DE COLLABORATIE

Canvas 21.15-22.10 uur

Meer dan 475.000 mensen keken vorige week naar de eerste aflevering van de docureeks waarin kinderen van collaborateurs aan het woord komen.

3 2DOC: DEATH OF A CHILD

NPO 2 22.55-23.55 uur

‘Death by hyperthermia’ is een officiële term voor mensen die door oververhitting sterven. Elke negen dagen sterft er in de VS een kind doordat het in een warme auto is achtergelaten. Deze documentaire volgt ouders die door zo’n onoplettendheid verantwoordelijk zijn voor de dood van hun kind.

4 QATAR, LES DIEUX DU FOOT SONT TOMBÉS SUR LA TÊTE

La Une, 23.15-0.10 uur

Op 2 december 2010 verkondigde Sepp Blatter, de toenmalige grote man van de voetbalbond Fifa, dat de golfstaat Qatar het wereldkampioenschap voetbal in 2022 mocht organiseren. Zijn woorden waren nog niet koud of er staken al geruchten over corruptie de kop op. De keuze voor Qatar is een van de vele schandalen die aan de naam Blatter zouden blijven kleven.

5 VOETBAL: BELGIË - JAPAN

VTM 20.20-23.05 uur

Vier dagen na de oefeninterland tegen Mexico spelen de Rode Duivels een oefenwedstrijd tegen Japan. Dat doen ze als voorbereiding op het WK in Rusland komende zomer. Bondscoach Roberto Martineze trommelde voor deze match Adnan Januzaj en Laurent Depoitre op. Voor beiden is het ondertussen al twee jaar geleden dat ze zich nog eens Rode duivel mochten noemen.