Davis Cup-kapitein Johan Van Herck wil afspraak met geschiedenis niet missen, maar: “Frankrijk is favoriet”
Foto: BELGA

Twee jaar na de verloren finale tegen Groot-Brittannië tennist de Belgische Davis Cup-ploeg van 24 tot 26 november in en tegen Frankrijk opnieuw om het goud. “We hebben voor de tweede keer een afspraak met de geschiedenis en zullen er alles aan doen om ze tot een goed einde te brengen”, beloofde bondscoach Johan Van Herck dinsdag bij de bekendmaking van zijn selectie.

LEES OOK: David Goffin is nu al top in Masters maar België rekent nog op hem in finale van Davis Cup

David Goffin (ATP 8), Steve Darcis (ATP 76), Ruben Bemelmans (ATP 106), Arthur De Greef (ATP 174) en Joris De Loore (ATP 279), als reserve, vormen het Belgische team voor de eindstrijd in het Stade Pierre Mauroy in Rijsel.

“Dit duel tussen Frankrijk en België kondigt zich veelbelovend aan”, verklaarde Van Herck. “Frankrijk is favoriet, daar moeten we eerlijk in zijn. Maar in de Davis Cup zijn er zoveel factoren die een rol spelen, en het zou niet de eerste keer zijn dat ons team boven zichzelf uitstijgt. Denk maar aan David die een wereldpartij speelde tegen de Australiër Kyrgios en aan Steve die Zverev en Kohlschreiber in Duitsland klein kreeg. Met ook nog Ruben, Arthur en Joris, die helemaal terug is na een knieoperatie, hebben we een zeer solide ploeg die de Fransen in het enkel- én dubbelspel tot het uiterste kan drijven.”

Elke dag zullen 27.000 fans, onder wie 2.700 Belgen, de wedstrijden bijwonen. “Het grote aantal Franse supporters zal uiteraard een rol spelen”, voorspelde Van Herck. “We zullen daar als bezoekers mee moeten omgaan. Maar dat geldt ook voor de Fransen zelf, waarvan de verwachtingen erg hoog liggen. We gaan er alles aan doen om hen het vuur aan de schenen te leggen.”

Het team van Frans bondscoach Yannick Noah wordt gevormd door Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15), Lucas Pouille (ATP 18) en dubbelspecialisten Nicolas Mahut (ATP 103, nummer 6 in dubbel) en Pierre-Hugues Herbert (ATP 80, nummer 13 in dubbel). Richard Gasquet (ATP 31) en Julien Benneteau (ATP 57) zijn reserven.

Belgen stomen zich met stage in Ukkel klaar voor finale

Bondscoach Johan Van Herck stoomt zijn tennissers deze week klaar tijdens een stage in Ukkel. De Belgen zullen nog tot vrijdag op de velden van Ukkel Sport oefenen. Zaterdag staat een rustdag op de agenda, waarna Team Belgium zondag naar Rijsel vertrekt. De Fransen bereiden zich voor met een stage in Marcq-en-Baroeul nabij Roubaix.