Corendon wil meer Belgen op nieuwe vluchten via Maastricht

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij en touroperator Corendon gaat het aantal vluchten vanaf Maastricht Aachen Airport uitbreiden. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. België zou goed moeten zijn voor ongeveer een derde van de extra passagiers waarop het bedrijf mikt.

Corendon vliegt momenteel tijdens de zomerperiode al op drie bestemmingen. Dat aantal groeit naar twaalf bestemmingen in zes landen, maakten topman Steven van der Heijden en Corendon-oprichter Atilay Uslu bekend.

Momenteel vliegt Corendon vanaf Maastricht op Spanje, Griekenland en Turkije. Maar dat aanbod wordt uitgebreid met meer landen rond de Middellandse Zee. Zo zijn er nieuwe vluchten naar Sicilië, Portugal en Tunesië. In totaal investeert Corendon ruim 10 miljoen euro in de uitbreiding.

Corendon verwacht dat komende zomer 70.000 passagiers via Maastricht naar zonnige bestemmingen vliegen. Dat zijn er nu 20.000. Corendon denkt extra passagiers uit Nederlands Limburg, Brabant en Gelderland aan te trekken (60 procent), maar ook uit België (35 procent) en Duitsland (5 procent).

Voor de vluchten stationeert Corendon Dutch Airlines een Boeing 737-800 uit de eigen vloot in Maastricht. Touroperator, luchtvaartmaatschappij en hotelketen Corendon is actief op de Nederlandse en Belgische markt. Het bedrijf is ook actief in Duitsland.