Een maand zonder alcohol? Daar is Tournée Minérale weer

Vorig jaar was de allereerste Tournée Minérale een groot succes. Daarom kondigen De DrugLijn en Stichting tegen Kanker nu een tweede editie aan. Het opzet blijft ongewijzigd: raak een maand geen alcohol aan en roep anderen op om je voorbeeld te volgen.

Naar aanleiding van de tweede editie werd de officiële website van Tournée Minérale in een nieuw jasje gestoken. Daarop vind je alle informatie rond de actie en worden mensen uit elke sector gemotiveerd om deel te nemen en alcoholvrije initiatieven te nemen.

Eigen initiatieven

Er is ook ruimte voor getuigenissen van dames en heren die alcohol een maand links lieten staan. Daarmee willen de initiatiefnemers tonen dat hun campagne het een en ander beweegt en andere inspiratie bieden om nieuwe acties met het werk, de vrienden of de sportclub op poten te zetten. Online kan je aangeven of je in februari meedoet, een vriend uitdagen, alcoholvrije recepten downloaden en de voordelen van een periode zonder alcohol nalezen.

Tips

Eén ding is alvast zeker: je hebt nog 80 dagen om je voor te bereiden op de alcoholstop. Voor de West-Vlaamse Nick Vinckier, die het in 2015 maar liefst 100 dagen zonder alcohol deed, is het simpel om in de uitdaging te slagen. Hij raadt aan om de verleiding in de alcoholloze maand niet op te zoeken om te voorkomen dat je hervalt in oude gewoontes, te focussen op de voordelen van de alcoholvrije periode en afleiding te vinden. Krijg je kritiek? Dan doe je er volgens de ervaringsdeskundige goed aan om rustig uit te leggen dat je een goed doel steunt. Misschien zet je zo anderen aan om ook zelf hun steentje bij te dragen.

Meer informatie over de campagne op www.tourneeminerale.be