Deze 32 landen gaan naar het WK: een overzicht van de vier potten voor de loting op 1 december
Foto: REUTERS

Peru heeft zich als laatste land geplaatst voor het WK in Rusland. Eerder waren na de kwalificatiecampagne en bijhorende barrages al 31 landen, inclusief de Rode Duivels natuurlijk, zeker van het WK-ticket.

Gastland Rusland organiseert het WK, en moest zich logischerwijs niet plaatsen via een voorronde. Nog dertien Europese landen mogen mee naar het WK: de negen groepswinnaars zijn rechtstreeks geplaatst: België, Duitsland, Servië, Polen, Engeland, Spanje, IJsland, Frankrijk en Portugal.

De acht beste tweedes van Europa mochten de barragewedstrijden spelen: Zwitserland, Kroatië, Zweden en Denemarken konden zich via deze nacompetitie alsnog plaatsen voor de eindstrijd.

Senegal, Tunesië en Marokko hebben zich vrijdag als Afrikaanse landen geplaatst voor het WK nadat eerder Egypte en Nigeria hun ticket voor Rusland al veiligstelden.

In Zuid-Amerika kon Argentinië zich alsnog rechtstreeks kwalificeren, eerder was Brazilië al geplaatst als autoritaire groepswinnaar en pakten ook Uruguay en Colombia hun ticket. Peru eindigde als vijfde in Zuid-Amerika en speelde nog barragematchen tegen de winnaar van de Oceanische zone: Nieuw-Zeeland. En het was Peru dat zich als allerlaatste land wist te kwalificeren..

In de CONCACAF, de Noord- en Centraal-Amerikaanse zone, waren er drie rechtstreekse tickets te rapen: Mexico, Costa Rica en Panama. Honduras speel barragewedstrijden tegen Australië, dat de vierde voorronde in de Aziatische zone won. Woensdagochtend bleek Australië te sterk voor de Hondurezen. Eerder kwalificeerden Iran, Zuid-Korea, Japan en Saoedi-Arabië zich al in Azië.

Nu alle wedstrijden gespeeld zijn, is het uitkijken naar de de loting op 1 december voor de poulefase. Elke groep wordt samengesteld met een land uit elke pot.

Pot 1

Rusland - Duitsland - Brazilië - Portugal - Argentinië - België - Polen - Frankrijk

Pot 2

Spanje - Peru - Zwitserland - Engeland - Colombia - Mexico - Uruguay - Kroatië

Pot 3

Denemarken - IJsland - Costa Rica - Zweden - Tunesië - Egypte - Senegal - Iran

Pot 4

Servië - Nigeria - Australië - Japan - Marokko - Panama - Zuid-Korea - Saoedi-Arabië

Stel hier jouw droompoule samen!

De Rode Duivels zitten dus als reekshoofd in Pot 1, samen met kleppers als Brazilië, Argentinië en Duitsland. In de andere drie potten zitten echter ook nog enkele loodzware tegenstanders. Stel hier alvast jouw droompoule samen MAAR hou er rekening mee dat er niet meer dan twee landen uit hetzelfde continent mogen komen in de groepsfase.

De 32 landen gaan volgende zomer naar het WK:

Rusland

België

Duitsland

Servië

Polen

Engeland

Spanje

IJsland

Frankrijk

Portugal

Egypte

Nigeria

Senegal

Tunesië

Marokko

Iran

Japan

Zuid-Korea

Saoedi-Arabië

Brazilië

Argentinië

Uruguay

Colombia

Mexico

Costa Rica

Panama

Zwitserland

Kroatië

Zweden

Denemarken

Peru

Australië