OEFENMATCHEN. Geen opwinding in klassieker in Engeland, Mitrovic scoort voor winnend Servië
Foto: Photo News

Naast België - Mexico stonden er vrijdag nog een aantal vriendschappelijke interlands op het programma. Een overzicht.

LEES OOK. Slechts één op twee voor Neymar op strafschop, heerlijke knal van Marcelo goed voor zege tegen Japan

Zuid-Korea - Colombia 2-1

Zuid-Korea won met 2-1 van Colombia dankzij twee doelpunten van Son. Eentje voor rust en eentje na de pauze. Zapata kon tien minuten voor tijd nog milderen voor de Colombianen.

China - Servië 0-2

Servië lijkt op weg om een sterk WK te gaan spelen. Op het veld van China werd vrij makkelijk met 0-2 gewonnen. Torino-speler Ljajic had in de twintigste minuut de score geopend voor de bezoekers, na rust dikte voormalig Anderlecht-spits Mitrovic de score aan tot 0-2. Anderlecht-speler Ivan Obradovic speelde de hele match als linksback.

Oekraïne - Slowakije 2-1

Slowakije heeft zijn uitschakeling voor het WK nog steeds niet verteerd. Op het veld van Oekraïne verloren Hamsik en co. met 2-1. Stetina had de bezoekers in de tiende minuut op voorsprong gebracht maar eerst Yarmolenko en dan Konoplyanka zorgden uiteindelijk voor een Oekraïense overwinning.

Polen - Uruguay 0-0

Engeland - Duitsland 0-0

Zowel in de normaal gezien interessante partij tussen Polen en Uruguay als in de klassieker tussen Engeland en Duitsland vielen er vrijdagavond geen doelpunten.

Frankrijk - Wales 2-0

Geen Gareth Bale bij Wales. De flankaanvaller liep alweer een nieuwe blessure op en is langer buiten strijd. Frankrijk won dan ook al bij al simpel met 2-0 dankzij doelpunten van Griezmann in de achttiende en Giroud in de 71e minuut.

Overige uitslagen:

Georgië - Cyprus 1-0

Verenigde Arabische Emiraten - Haiti 0-1

Portugal - Saoedi-Arabië later