Senegal plaatst zich als vierentwintigste land voor het WK voetbal

Senegal heeft zich vrijdag met een zege in en tegen Zuid-Afrika als derde Afrikaanse land geplaatst voor het WK voetbal 2018 in Rusland. In Polokwane werd het 0-2. De wedstrijd werd herspeeld, nadat ze vorig jaar met 2-1 door Zuid-Afrika was gewonnen. Scheidsrechter Joseph Lamptey maakte zich toen schuldig aan matchfixing en werd voor het leven geschorst.

Bij Senegal bleef Eupen-speler Moussa Wague 90 minuten op de bank. Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht) begon centraal in de defensie. Diafra Sakho opende na 12 minuten de score voor Senegal, nog voor de rust stond de 0-2 eindstand op het bord na een owngoal van Zuid-Afrika-verdediger Mkhize. Bij Zuid-Afrika viel Oostende-speler Andile Jali na 63 minuten spelen in. Anderlecht-verdediger Kara was geschorst.

Senegal is zo het derde Afrikaanse land dat zich weet te kwalificeren, nadat eerder Egypte en Nigeria hun ticket voor Rusland al veiligstelden. Senegal is tevens het 24e land dat naar het WK gaat, voor de laatste 8 tickets wordt nog volop gestreden. Bij hun enige vorige wereldbeker, in 2002, schopten de Senegalezen het tot in de kwartfinales, nadat ze in de openingswedstrijd titelverdediger Frankrijk met 1-0 versloegen