Jorre Verstraeten (-60kg) en Gourgen Aleksanyan (-66kg) zijn vrijdag beiden vijfde geworden op het EK judo voor beloften in het Montenegrijnse Podgorica. Ellen Salens (-48kg) werd zevende.

Verstraeten won zijn poule na overwinningen tegen de Portugees Miguel Pisco en de Nederlander Tibo Volleman, maar verloor vervolgens zijn halve finale tegen de Rus Yago Abuladze met waza-ari. Ook in de kamp om het brons verloor hij met waza-ari, dit keer van de Oekraïner Artem Lesyuk.

Aleksanyan won in zijn groep van de Nederlander Matthijs Van Harten, maar verloor van de Wit-Rus Dzmitry Minkou. In de herkansing haalde hij het eerst van de Nederlander Toy Schipper met waza-ari, maar in de kamp om brons krijg hij een ippon aangesmeerd van de Serviër Strahinja Buncic.

Bij de vrouwen verloor Salens haar drie kampen. Eerst van de Azerbeidzjaanse Bazarragchaa en de Portugese Joana Diogo, daarna ook in de herkansingen tegen de Roemeense Madalina Stoica met waza-ari. Matthias Casse (-81kg), die in oktober wereldkampioen bij de junioren werd, komt zaterdag nog in actie.