Opnieuw meer dan 600 bezwaarschriften tegen bouw Eurostadion op Parking C
Foto: BELGA

Bij de gemeente Grimbergen zijn - in het kader van het vandaag aflopend openbaar onderzoek naar de omgevingsvergunningaanvraag voor de bouw van het Eurostadion op Parking C - meer dan 600 bezwaarschriften binnengelopen. Dat is vernomen bij burgemeester Marleen Mertens (CD&V). Dat aantal is van dezelfde orde als de 662 en 472 bezwaarschriften die een jaar geleden werden ingediend, toen Ghelamco een bouw- en milieuvergunningaanvraag indiende.

Ghelamco trok zoals bekend enkele maanden geleden haar bouw- en milieuvergunningsaanvraag voor het project in en verving ze door een nieuwe aanvraag bij de Vlaamse overheid voor een omgevingsvergunning.

Tijdens een informatievergadering in Grimbergen op 16 oktober, die bijgewoond werd door meer dan 300 personen, bleek dat Ghelamco haar project op een aantal punten had aangepast. Zo zal het Eurostadion bijvoorbeeld tien procent kleiner worden gebouwd dan voorzien. Vele aanwezigen reageerden net als op vorige vergaderingen bijzonder kritisch op het project omwille van het verwachte effect op de nu al zeer filegevoelige Brusselse ring.

Het schepencollege van Grimbergen zal op 20 november een beslissing nemen over haar advies aan de Vlaamse regering over de vergunningsaanvraag. De Vlaamse administratie buigt zich 14 dagen later over de kwestie.

Ondertussen is echter de buurtweg die door Parking C loopt nog steeds niet afgeschaft, waardoor er sowieso geen vergunning kan worden verleend. De Vlaams-Brabantse deputatie besliste op 27 april om deze af te schaffen, een beslissing waartegen beroep werd aangetekend bij Vlaams Milieuminister Joke Schauvliege (CD&V). Op 12 oktober trok de deputatie de eerste beslissing echter in om ze opnieuw te bevestigen op basis van een meer gefundeerde motivatie. Ook tegen deze beslissing zal ongetwijfeld beroep worden aangetekend.