Twitteraccount Guy Verhofstadt gehackt
Foto: EPA

Europarlementslid Guy Verhofstadt (Open VLD) is het slachtoffer geworden van een hacking. Zijn Twitteraccount werd een tijdlang overgenomen door Turkse hackers. De digitale inbraak zou donderdag enkele uren geduurd hebben.

Verhofstadt, voorzitter van de liberale Europese Alde-fractie, is al langer erg kritisch voor het beleid van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

De Nederlandse krant AD denkt te weten dat het om de Turkse groep Ayyildiz Tim gaat. Die zou alvast aan de Duitse website Waz.de verklaart hebben dat hun actie een protest is ‘tegen de extreem racistische houding van België en Nederland tegenover Turkije en moslims’.

Naast Verhofstadt werden ook de profielen van de Nederlanders Joost Lagendijk, voormalig europarlementslid, en Nieuwsuur-verslaggever Jan Eikelboom tijdelijk overgenomen.

Vrijdagochtend reageerde Verhofstadt op zijn Facebook-pagina: ‘Ik ben me ervan bewust dat mijn Twitteraccount gehackt werd. De noodzakelijke maatregelen werden genomen. Ik hoop dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost’, schrijft de oud-premier.