Televisietip: in de wereld van Dries Van Noten

Dries Van Noten is een van ’s lands beroemdste modeontwerpers. Canvas zendt zondagavond de bejubelde documentaire uit waarvoor de ontwerper een jaar lang werd gevolgd.

De Duitse regisseur Reiner Holzemer kon Dries Van Noten na jaren proberen dan toch overhalen om zich te laten volgen tijdens de totstandkoming van een aantal collecties. Het resultaat is een documentaire die een inkijk biedt in het leven en de ziel van de gevierde modeontwerper. Holzemer volgde het creatieproces van bij de stoffenkeuze tot aan het defilé in Parijs. De documentaire biedt tegelijk een inkijk in het leven en de ziel van Van Noten.

Ook modejournaliste Veerle Windels was onder de indruk. ‘Holzemer wilde een portret maken van een boeiende man. Iemand die via zijn werk iets te vertellen heeft en mensen waar ook ter wereld emotioneert. Hij is in dat opzet geslaagd. De film geeft een unieke inkijk in het leven van een harde werker die in normale interviews enigszins terughoudend en afstandelijk overkomt, maar hier plots ook zenuwachtig en zelfs emotioneel is’, klonk het bij de voorstelling eerder dit jaar.

Zondagavond op Canvas, om 22.35 uur.