Just in Case opent derde boetiek: ‘Gent zat al even in onze gedachten’
Foto: Just in Case FW2017

Het Belgische Just in Case is al zeventien jaar een vaste waarde in het modelandschap. Na winkels in Brussel en Antwerpen opende het modelabel zopas ook een winkel in hartje Gent. ‘Deze buurt is exact waar we moeten zitten.’

Just in Case kan al zeventien jaar fans van Belgische mode (en een eerlijke productie) bekoren met zijn vrouwelijke stijl en unieke prints. Het modelabel is al langer aanwezig in het straatbeeld van Antwerpen en Brussel, maar enkele weken geleden opende ook een derde winkel zijn deuren in Gent.

‘Gent zat al even in onze gedachten. Het is de tweede grootste stad van Vlaanderen en we hebben veel fans in het Gentse, dus het was logisch dat we een volgende winkel hier zouden openen. Al was het niet evident om het juiste pand te vinden op de juiste locatie met de juiste prijs’, aldus zaakvoerder Steven Van Roy.

Just in Case opent derde boetiek: ‘Gent zat al even in onze gedachten’
Just in Case opent derde boetiek: ‘Gent zat al even in onze gedachten’

Dat pand vonden ze uiteindelijk in de Mageleinstraat. ‘Deze buurt is exact waar we moeten zitten. We hebben steeds gekeken naar de rechthoek tussen Onderbergen, Kortedagsteeg, Vlaanderenstraat en de Volderstraat. Uiteindelijk botsten we op dit pand. Het ligt perfect in de buurt van andere collega’s en de straat is volop aan het vernieuwen met leuke winkels. Dat het ook een drukke winkel-wandelstraat is speelt alleen maar in ons voordeel.’

Net zoals bij de winkel in Antwerpen werd bij de inrichting gekozen voor soberheid. Het enige opvallende element in de winkel is het zwarte kassameubel dat trouwe fans van het label zullen herkennen uit de andere twee winkels.

Onderweg

Naast een bakstenen winkel investeert Just in Case ook in zijn digitale aanwezigheid met een vernieuwde webshop. Daarnaast zijn er dit seizoen twaalf filmpjes waarin de najaarscollectie tot leven komt. Zoals elk seizoen is die collectie opgebouwd rond een bepaalde song, dat is deze keer ‘What a difference a day makes’ van Dinah Washington. Die liedjesteksten komen ook terug op de etiketten van de kleding.

‘Dit is het derde seizoen dat we de collectie voorstellen aan de hand van een video, maar deze keer hebben we voor een andere aanpak gekozen’, vertelt Katrien Strijbol, die samen met Vicky Vinck al van bij het begin de collecties en artistieke richting van Just in Case uittekent.

‘In plaats van één langere video kozen we nu voor twaalf korte filmpjes waarin het personage elke keer een andere outfit aanheeft op telkens een verschillende locatie op een ander tijdstip, een toespeling op het lied van Dinah Washington dat deze keer onze inspiratiebron was, waarin ze bezingt hoe 24 uur er nooit hetzelfde uitzien.’

De filmpjes werden bedacht door Strijbol en Alison Engels, en uitgewerkt door Wolfram, het productiehuis van Henry Commerman en Lothar Legon. Je ziet de jonge vrouw in en rond Antwerpen, telkens onderweg. In de lift, in de metro, aan het water in de haven enzovoort.

‘Bij onze vorige video’s componeerde Tim Vanhamel speciaal muziek voor ons, maar nu laten we de achtergrondgeluiden hun plaats opeisen. Je hoort het geluid van de lift, voetstappen, fluitende vogels, of de wind wanneer je de fietserstunnel binnenwandelt’, aldus Strijbol.

Bekijk alle twaalf filmpjes op het Youtube-kanaal van Just in Case.