Olmense Zoo mag weer open van minister
Foto: DBA

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft besloten dat de Olmense Zoo opnieuw open mag. Het dierenpark krijgt zijn erkenning terug.

De Olmense Zoo krijgt een nieuwe erkenning en mag de deuren opnieuw openen. Dat heeft minister van Dierenwelzijn Ben Weyts bekendgemaakt. Volgens de N-VA-minister beantwoordt het dierenpark nu aan de opgelegde voorwaarden, met name op het vlak van dierenwelzijn. Een maand geleden werd de vergunning van de Olmense Zoo ingetrokken na aanhoudende klachten rond dierenwelzijn.

‘Op basis van mijn gesprekken en het inspectieverslag van de administratie, stel ik met genoegen vast dat aan alle opgelegde voorwaarden tegemoetgekomen werd. Ik heb dan ook beslist tot een heropening van de Olmense Zoo’, zegt minister Weyts. ‘Het allerbelangrijkste voor mij in dit dossier is dat de lat inzake dierenwelzijn gevoelig hoger is komen te liggen. Dat was mij al die heisa meer dan waard.’

Eind oktober zette directeur van de zoo Karel Verheyen een stap opzij om een nieuwe directie de kans te geven het park te redden. Hij gaf het management van het park door aan zijn kinderen Els en Wim, die samen met Koen Van Rompaey, de voorzitter van de nieuw opgerichte vzw Olmense Zoo het dierenpark zullen besturen.