Andrea Pasqualon verlengt bij Wanty-Groupe Gobert
Foto: Photo News

De Italiaan Andrea Pasqualon zal ook in 2018 en 2019 de kleuren van Wanty-Groupe Gobert dragen. Hij zette zijn handtekening onder een nieuwe tweejarige verbintenis, zo bevestigt het team van ploegmanager Hilaire Van der Schueren vrijdag.

“Ik heb een goed gevoel gevonden bij de staf en ploegmaats van Wanty-Groupe Gobert. Daardoor werd 2017 mijn beste jaar als professioneel wielrenner. Het eerste seizoensgedeelte was zwaar, omdat ik moest aanpassen aan het hoge niveau. Maar na de Ronde van Frankrijk is alles veranderd”, legt hij uit. “Na de Tour heb ik aan kracht en overtuiging gewonnen. Daardoor kon ik sterke resultaten behalen, bekroond met een overwinning op het einde van het seizoen in Coppa Sabatini.”

“2018 wordt een erg belangrijk jaar voor mij”, vervolgt hij. “Ik voel dat ik belangrijke wedstrijden kan winnen. Daarvoor zal ik een goede winter moeten doormaken, zowel thuis in Italië als op de verschillende trainingskampen met de ploeg.”

“Andrea heeft in 2017 aangetoond dat het geen verkeerde keuze was op hem aan te trekken”, stelt Hilaire Van der Schueren. “Hij kwam van een ander niveau in 2016 (Team Roth), en dan is het toch aanpassen qua intensiteit van de wedstrijden, zeker in de voorjaarsklassiekers en de Ronde van Frankrijk. Maar dankzij de ervaringen die hij dit jaar verzameld heeft, moet hij in 2018 een stap hoger kunnen zetten. Hij kan zeker presteren in lastige wedstrijden als de Amstel Gold Race, maar ook in bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen. Daarin zullen we een keuze moeten maken.”