James Harden wint met triple-double clash met LeBron James, die alweer zwaar teleurgesteld is
Foto: Photo News

De Houston Rockets hebben donderdagavond de topper in de NBA tegen Cleveland gewonnen. De Texanen haalden het onder impuls van vedette James Harden met 117-113 van de vicekampioen, waar enkel LeBron James op niveau acteerde.

James ‘The Beard’ Harden tekende in het Toyota Center voor 35 punten, 13 assists en 11 rebounds, goed voor zijn tweede triple-double dit seizoen.

Bij de Cavs maakte superster LeBron James 33 punten (plus 7 assists en 4 rebounds). “Wij hebben vandaag een vrij goeie match gespeeld, maar morele overwinningen interesseren mij niet. Dat is niet waar ik voor sta”, reageerde de teleurgestelde LBJ.

Dankzij de overwinning komt Houston naast kampioen Golden State (dat een rustdag had) aan de leiding van de Western Conference met negen zeges en drie nederlagen.

In de Eastern Conference raakt Cleveland maar niet op dreef. King James en zijn teamgenoten verloren al zeven keer, tegen slechts vijf overwinningen. Daarmee staat de vicekampioen op een gedeelde tiende plaats, op ruime afstand van leider Boston (10-2).