Stoffel Vandoorne na aanpassingen ambitieuzer dan ooit voor start van GP van Brazilië:
Stoffel Vandoorne Foto: McLaren F1 team
Stoffel Vandoorne krijgt in Brazilië een nieuwe voorvleugel voor zijn McLaren F1-bolide. Onze landgenoot is daar uiteraard erg tevreden mee aangezien dat zijn kansen op een goed resultaat in Brazilië aanzienlijk doet stijgen.

In de Formule 1 draait alles om honderdsten en soms zelfs duizendsten van een seconde. De teams proberen constant nieuwe updates en onderdelen uit op hun bolide en bij McLaren is een van de belangrijkste updates de voorbije races een nieuwe voorvleugel. De aerodynamische update met als belangrijkste onderdeel de nieuwe voorvleugel zou volgens sommigen enkele tienden per ronde verschil kunnen geven. 

Stoffel Vandoorne mocht tijdens een oefensessie voor de GP van de Verenigde Staten al eens testen met de nieuwe voorvleugel. McLaren had echter slechts één exemplaar van de voorvleugel beschikbaar en daarom werd geopteerd om de nieuwe voorvleugel aan teamgenoot Alonso te geven. Ook een week later in Mexico was dat het geval. 

Wetende dat de nieuwe voorvleugel voor iets betere rondetijden zorgt is het des te opmerkelijker dat Vandoorne de voorbije twee races zo goed wist te presteren en weinig achterstand op Alonso had. Dit weekend zal ook Vandoorne over de nieuwe voorvleugel beschikken wat hem uiteraard erg positief stelt voor zijn kansen tijdens het raceweekend.

"Ik denk dat het veel zal helpen om meer uit ons pakket te halen," aldus Vandoorne. "Het is zeker en vast een mooie stap in de goede richting. We zien ook aan de resultaten van Fernando dat alles goed werkt."

"Ook de richting die we uitgaan met de upgrades is redelijk bemoedigend voor onze toekomstige ontwikkelingen, aangezien dat meer potentieel laat zien dan waarover we momenteel beschikken."

"Onze wagen presteert redelijk goed. We kennen onze sterktes en zwaktes en er zijn nog enkele punten die we kunnen verbeteren. Het concept dat we nu ontwikkelen heeft nog heel wat potentieel om te verbeteren."

Met zijn nieuwe voorvleugel verwacht onze landgenoot sterk voor de dag te kunnen komen in Brazilië en een puntenfinish zou dan ook binnen de mogelijkheden moeten liggen.

"We zouden hier op het circuit van Interlagos sterk moeten zijn in de bochten. Er is geen enkele reden waarom we niet competitief zouden zijn," besluit Vandoorne.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: