Hazard verrast: “De Bruyne is de beste speler in de Premier League”
Foto: Photo News

Ondanks de afwezigheid van enkele sleutelspelers bij de Rode Duivels, wil aanvoerder Eden Hazard de vriendschappelijke interlands tegen Mexico (vrijdag om 20u45 in Brussel) en Japan (dinsdag om 20u45 in Brugge) gewoon winnen. “Dat zijn we verplicht aan onze supporters”, zei de sterspeler van Chelsea donderdag op de persbabbel in Tubeke, daags voor de match tegen de Mexicanen. Hazard verraste echter met erg veel lof over wat Kevin De Bruyne bij Manchester City presteert.

“Kevin is tot hiertoe zeker de beste speler van de Premier League”, aldus Hazard. “Hij speelt bij een goede ploeg maar dat is ook dank zij hem dat ze zo goed spelen. Het systeem van Guardiola is op zijn lijf geschreven. Hij heeft bij de Rode Duivels kritiek gekregen maar ik vind dat niet altijd terecht. Hij geeft zich altijd volledig en doet zijn best. Het is een uitstekende speler voor onze ploeg.”

Hazard heeft er wel zin voor morgenavond. 

“Het WK is nog ver weg, nog zeven maanden zelfs. Maar de supporters zullen er zijn. Ik heb al gemerkt dat de spelers er zin in hebbzen. Misschien gaat de bondscoach wel een en ander uitproberen. Of ik tegen Mexico of Japan op de bank zal starten? Ik wil altijd spelen. Waarschijnlijk geen twee wedstrijden 90 minuten. Dat zou een beetje stom zijn in deze periode. Maar ik heb zeker geen schrik van blessures ofzo. Als je zo begint te denken, raak je ook zeker geblesseerd.”

“Alles op punt stellen”

“Het WK is pas binnen zeven maanden, dat geeft ons de tijd om nog een aantal zaken op punt te zetten”, zei Hazard. “We krijgen in dat opzicht met Mexico en Japan twee goede sparringspartners. We willen altijd goed spelen en zullen voor eigen publiek ons uiterste best doen.”

“Dit is niet de beste periode voor een interlandbreak. Er zijn veel jongens die al veel matchen op hun teller hebben. In de defensie zijn er veel afwezigen. De trainer zal wellicht wat roteren. Ik ben in het begin van het seizoen out geweest en voel me dus nog steeds goed. Ik heb altijd zin om op het veld te staan en de supporters die naar het stadion komen te plezieren. Maar het zou misschien wat idioot zijn om twee keer 90 minuten te spelen”, aldus Hazard, die geen gevolgen draagt van zijn enkeloperatie in juni. “Ik heb het geluk gehad dat ik in het begin van mijn carrière gespaard ben gebleven van blessures, maar ik ben zeker niet bang om te spelen. Als ik met blessures in mijn hoofd zit, stop ik met voetballen. Door mijn speelwijze incasseer ik veel trappen, maar dat ben ik intussen wel gewend.”

De Rode Duivels (FIFA-5) nemen het ter voorbereiding op het WK in Rusland (14 juni - 15 juli 2018) op tegen Mexico (FIFA-16) en Japan (FIFA-44). De loting voor de groepsfase vindt op 1 december plaats in het Kremlin in de Russische hoofdstad Moskou. .