Mexicaanse kapitein wil uitgaan van eigen sterkte tegen Rode Duivels, bondscoach voorspelt “echte test”
Andrés Guardado Foto: BELGA

Voor Andrés Guardado en zijn Mexicaanse ploegmakkers wacht vrijdag tegen België al de 24e interland van het jaar. Met de kwalificatiewedstrijden voor het WK, de Confederations Cup en de Gold Cup puilde het programma van Mexico in 2017 uit. Guardado wil tegen België, “een absoluut topelftal”, uit zijn comfortzone treden. De Colombiaanse bondscoach van Mexico, Juan Carlos Osorio, verwacht een moeilijke match. “Dit wordt een goede test voor ons team. We spelen tegen één van de beste teams ter wereld”, vertelde Osorio.

“Ik ga liever uit van onze eigen intrinsieke sterkte dan te focussen op de kwaliteiten van de tegenstander”, opende de Mexicaanse kapitein Andrés Guardado, die na twee seizoenen bij PSV sinds deze zomer opnieuw aan de slag is in Spanje bij Betis Sevilla. “Maar het klopt dat de partij tegen België ons zal toelaten het niveau van ons elftal in te schatten. Ideaal met het WK in aantocht.”

In Rusland zal Mexico een outsider zijn. Dat beseft ook Guardado. “In ons land leven de mensen letterlijk voor het voetbal. We gaan dan ook alles geven om het best mogelijke resultaat te halen. Zeggen dat we wereldkampioen zullen worden, zou een beetje gek zijn. Maar ik vind wel dat we onszelf een zo hoog mogelijk doel moeten stellen.”

Mexicaanse kapitein wil uitgaan van eigen sterkte tegen Rode Duivels, bondscoach voorspelt “echte test”
Juan Carlos Osorio en Andrés Guardado Foto: BELGA

“Echte test”

Juan Carlos Osorio, bondscoach van de Mexicanen sinds 2015, weet de Belgische kwaliteiten naar waarde te schatten. “Wij zijn heel blij hier te zijn”, opende Osorio. “We nemen het op tegen een heel sterk team, dat veel spelers telt die in de Premier League spelen. Ook de coach bezit veel ervaring.”

Om de test compleet te maken, verzekerde de Mexicaanse bondscoach zeker zijn beste elf op te stellen. “Ik weet nog niet wie er zal spelen, maar het zal het best mogelijke team zijn. We willen ons tonen en profiteren van ontmoetingen met topteams om zelf te verbeteren.”

Osorio besprak ook nog even de situatie van sterspeler Javier ‘Chicharito’ Hernandez, die met West Ham stroef presteert in de Premier League (18e). “Hij zit in een moeilijke periode, maar ik maak me geen zorgen. Hij is net aangekomen bij een nieuwe club en moet nog vertrouwen winnen. Maar hij heeft nog even tijd voor het WK.” Chicharito is sinds mei Mexicaans topschutter aller tijden met 48 goals.

Mexicaanse kapitein wil uitgaan van eigen sterkte tegen Rode Duivels, bondscoach voorspelt “echte test”
Foto: BELGA

Mexico telt met nationale doelman Guillermo Ochoa (Standard) en Omar Govea (Moeskroen) twee spelers van de Jupiler Pro League in zijn rangen. Govea kan in Brussel zijn debuut maken met het nationale team.

Op weg naar het WK won Mexico de Noord-Amerikaanse kwalificatiegroep. El Tricolor leed maar één nederlaag, bij Honduras (3-2). Na de partij tegen de Rode Duivels trekken de Mexicanen naar Gdansk, voor een confrontatie met Polen maandag.