Drie Geelse gemeenteraadsleden stappen uit N-VA
De Geelse burgemeester Vera Celis Foto: gva

In Geel hebben drie gemeenteraadsleden van meerderheidspartij N-VA - Marleen Pszeniczko, Jozef Jacobs en Patrick Graux - beslist om ontslag te nemen uit hun fractie en partij en voortaan als onafhankelijke te zetelen.

De N-VA van burgemeester Vera Celis behoudt na het ontslag samen met CD&V nog een ruime meerderheid en zegt in een reactie te hopen dat er in het laatste jaar van deze legislatuur nog een aantal belangrijke projecten kunnen worden opgestart.

Pszeniczko liet maandagavond in een mededeling weten dat ze bij N-VA een gebrek aan interne communicatie ervaarde en de lokale partijafdeling 'een meer en meer elitaire koers vaart' sinds het toetreden tot het stadsbestuur. 'Er worden beslissingen genomen en opgedrongen aan de fractie', klinkt het.

De ontslagnemende raadsleden hekelen ook dat het mobiliteitsbeleid van de stad geen vooruitgang kent, het verenigingsleven te weinig ondersteund wordt en de dienstverlening van de administratie duurder en complexer is geworden. Ze betreuren tenslotte dat burgemeester Vera Celis ook nog Vlaams parlementslid is en toch in 2018 voor herverkiezing gaat.

N-VA Geel zegt dinsdag akte te nemen van het ontslag en stelt te hopen op een verdere positieve samenwerking met de drie. Sowieso behouden N-VA en coalitiepartner CD&V nog ruim voldoende zetels voor een meerderheid.