Buitenlandse bestuurder blaast positief en moet 1.260 euro betalen
themabeeld. Foto: BELGA

De Brusselse lokale politie heeft maandagnamiddag bij een alcoholcontrole een buitenlandse bestuurder betrapt die duidelijk te diep in het glas had gekeken. Volgens de alcoholtest bleek de man een alcoholgehalte te hebben van 2,09 g/l. De politie trok daarop niet alleen meteen zijn rijbewijs in maar legde hem ook een boete op van 1.260 euro, die de man terstond moest betalen. Dat meldt de Brusselse politie.

De alcoholcontrole vond maandagnamiddag tussen 14 en 18 uur plaats in de Kunstenaarsstraat in Laken. Daar controleerde de politie 347 autobestuurders. Naast de eerder vermelde buitenlandse bestuurder betrapte de politie ook nog een 40-jarige man die onder invloed van zowel cannabis als amfetamines rondreed. De man bleek bovendien geseind te staan en werd meteen in de boeien geslagen. In zijn wagen trof de politie ook nog een kleine hoeveelheid cannabis aan.

De politie betrapte daarnaast ook twee bestuurders die rondreden zonder technisch keuringsbewijs, een persoon die zijn theoretisch rijexamen opnieuw moest doen na een rijverbod, en een bestuurder die geen boordpapieren bij had. In vier wagens bleken de kinderstoeltjes niet correct vastgemaakt en ook drie volwassen inzittenden bleken geen veiligheidsgordel te dragen.