Er zullen geen lange wachtrijen staan voor nieuwste iPhone
Foto: Apple

Vanaf vrijdag wordt de nieuwe iPhone X in ons land verkocht. Maar taferelen waarbij Apple-fans in dichte rijen aanschuiven voor winkels om als eerste een exemplaar in handen te krijgen, zijn er niet meer bij. Apple verkoopt de toestellen immers alleen aan mensen die online een exemplaar bestelden. Dat doet het bedrijf in ons land en in Frankrijk omwille van de terreurdreiging.

Dat meldt de gespecialiseerde website OneMoreThing. Het is een traditie dat een groot deel van de nieuwe exemplaren van de iPhone gereserveerd worden via voorverkoop op de site van de Amerikaanse gigant. Maar daarnaast houdt Apple altijd een voorraadje achter de hand voor klanten zonder reservatie. Het is dankzij die beperkte voorraad dat er vaak wachtrijen voor de Apple-winkels opduiken. Maar dat zal dus niet het geval zijn in ons land en in Frankrijk.

Het bedrijf bevestigde aan OneMoreThing dat het beide landen geen losse verkoop houdt omwille van de nog steeds geldende terreurdreiging. Wie al een onlinereservering heeft, kan zijn toestel wel gewoon ophalen in de Brusselse Apple Store op vrijdag. De goedkoopste versie van de iPhone X kost in ons land 1.159 euro.

De voorstelling van het nieuwe stokpaardje van Apple verliep overigens niet helemaal vlekkeloos enkele weken terug.