Temperaturen nemen flinke duik en eerste sneeuw komt eraan
Foto: Photo News

De komende dagen zullen de temperaturen in ons land een flinke duik nemen. Vooral naar het einde van de week toe wordt het gevoelig frisser. Zondagnacht kunnen in het zuiden van België zelfs al de eerste sneeuwvlokken vallen.

Woensdag krijgen we, na het oplossen van het lokale ochtendgrijs, vrij zonnig weer ondanks de vele hoge bewolking. De maxima liggen tussen 11 en 13 graden in de Ardennen en tussen 13 en lokaal 15 graden elders. Er staat een zwakke tot matige zuidelijke wind.

Donderdag neemt de invloed van het hogedrukgebied op ons weer af en wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. Hier en daar kan er al eens een buitje vallen, maar het is wel overwegend droog. De maxima liggen tussen 11 graden in Hoog-België en 14 of 15 graden in het westen bij een matige wind uit zuidwest tot west.

Vrijdag wordt het overwegend droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. De maxima liggen tussen 9 en 14 graden bij een zwakke zuidelijke wind.

Zaterdag trekt een actieve en golvende storing van west naar oost over het land met soms matige regenval. Aan de voorzijde van de storing kunnen er zich plaatselijk enkele opklaringen vormen. Het wordt nog vrij zacht met temperaturen tot mogelijk 15 graden in het oosten.

Zondag en maandag moeten we in een westelijke tot noordwestelijke onstabiele maritieme luchtstroming rekening houden met buien. Het wordt gevoelig frisser met maxima tussen 7 en 11 graden. ‘s Nachts kan het licht gaan vriezen in de Ardennen en verschijnen daar mogelijk de eerste sneeuwvlokken.