RECEPT. Soep van geroosterde pompoen
Foto: dsmagazine
Pompoenen op overschot na Halloween? Met dit recept van Rani De Coninck werkt u ze weg op een smakelijke manier.

Ingrediënten (voor 4 personen):

Voor de soep:
1 pompoen (een oranje of groene, of een flespompoen)
3 sjalotten of rode ui
3 teentjes knoflook
Kruiden naar smaak: kurkuma, komijn, kerrie, verse rozemarijn
Olijfolie
Versgemalen zwarte peper en zout
1 à 1,5 liter (zelfgemaakte) kippenbouillon

Als garnituur:
Room of volle yoghurt
Geroosterde pompoenpitten
Verse koriander

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Schrob de pompoen schoon, ontpit en hak het vruchtvlees (met schil) in grove stukken.

2. Snijd de ui in grove stukken en plet de teentjes knoflook met de platte kant van je mes. Meng de ui en de knoflook met de pompoen en breng op smaak met peper, zout en andere kruiden naar keuze. Spreid de stukken uit op een bakplaat, overgiet met olijfolie en plaats in een voorverwarmde oven.

3. Schep na een kwartiertje roosteren alles om en laat verder garen tot de pompoen donker kleurt (maar net niet verbrand is).

4. Doe de geroosterde pompoen in een kookpot of blender, knijp de teentjes knoflook uit en overgiet alle groenten met de warme bouillon. Mix fijn en werk af met pitjes, blaadjes koriander en een geutje room of een lepel volle yoghurt.