Op reis in de herfstvakantie? Eén derde van de kinderen gaat met oma en opa

Een derde van de kinderen die deze herfstvakantie op reis gaan, doet dat met zijn grootouders. Dat blijkt uit boekingscijfers van touroperator Thomas Cook en Neckermann. Vooral de Canarische Eilanden, Tunesië en Egypte zijn deze herfst populair.

Volgens de cijfers van Thomas Cook werd vier jaar geleden 28 procent van de herfstboekingen gedaan door grootouders die hun kleinkinderen mee op reis namen, nu gaat het om 34 procent. 'Meer reislustige grootouders zijn een mogelijke verklaring', zegt Laura Van Waeyenberge, woordvoerster van Thomas Cook.

'Anderzijds sparen ouders hun vakantiedagen liever op om grotere vakantieperiodes zoals Kerst, Pasen en de zomer te overbruggen en er is uiteraard het prijsverschil met de drukkere zomermaanden waar Europese vakanties vaak samenvallen.'

De zon is de favoriete bestemming van de grootouders: Bijna de helft (43 procent) trekt naar de zon, 12 procent gaat naar Egypte en 11 procent naar Tunesië. 'Omdat België vrijwel het enige land is dat een officiële herfstvakantie heeft, zijn de prijzen vaak lager dan in de zomer. Dat overtuigt veel grootouders om samen met hun kleinkinderen nog eens op vakantie te gaan in de herfst', zegt Laura Van Waeyenberge.