Smeuïge vegan rijsttaart voor een druilerige herfstavond
Foto: BELGA

Thuiskomen met een verwaaide haardos, een koude neus en een klamme jas van de regen is niet meteen het prettigste aspect van het herfstseizoen. Met een stukje van deze vegan rijsttaart is dat gevecht met het weer mogelijk snel weer vergeten.

Sofie Dumont ging op vraag van zanger en tieneridool Ian Thomas op zoek naar een vegan versie van de traditionele rijsttaart. Belangrijk tijdens deze missie: het romige, volle gevoel van de vulling in de mond bewaren en de korst lekker krokant houden.

Voor de vegan rijsttaart heeft u deze ingrediënten nodig:

Voor het deeg
  • 335 gram tarwebloem
  • 90 gram kokosolie (hard)
  • 90 ml ijswater
  • Anderhalve el rietsuiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 vanillestok
Voor de rijstpap
  • 115 gram dessertrijst
  • 120 gram rietsuiker
  • 9 dl kokosmelk
  • 1 vanillestok
Voor de pudding
  • 7,5 dl kokosmelk
  • 150 ml kokosroom
  • 50 gram rietsuiker
  • 70 gram maïzena
  • 1 vanillestok
  • 1 tl saffraan
  • 1 tl kaneelpoeder

Op de website van VTM vindt u terug hoe u de taart kunt bereiden.