Nicky Degrendele gedeclasseerd op EK piste na tumultueuze halve finale
Foto: rr

De tweede reeks van de keirin bij de vrouwen op het EK piste in Berlijn zorgde voor een brokkenparcours.

Eerst viel de Nederlandse Shanne Braspennincx vna een manoeuvre van de Britse Katy Marchant. Een bocht verder was het opnieuw prijs: wereldkampioene Kristina Vogel versnelde bij het aansnijden van de slotronde, Nicky Degrendele, Marchant en de Spaanse Tania Calvo Barbero knalden zij-aan-zij de bocht in. Marchant en Calvo Barbero smakten tegen het ovaal.

Vogel won uiteindelijk voor de Russische Anastasia Voinova en Degrendele, maar er volgde een klacht van de Britse coach. Na lang overleg besliste de jury dat Degrendele werd gedeclasseerd omdat de Belgische de aanleiding was voor de val. De Spaanse Calvo Barbero rijdt later op de avond de finale.

In de eerste reeks won uittredend kampioene Liubov voor Mathilde Gros en Simona Krupecaite. Degrendele rijdt voor een plaats tussen zeven en twaalf.

Jeffrey Hoogland wint de kilometer met een zucht voor Joachim Eilers

Hoogland, die vrijdag in het sprintnummer geklopt werd door de Fransman Adrien Vigier, realiseerde een tijd van 1.00.700. De Duitser Joachim Eilers (1.00.733.) en de Fransman Quentin Lafargue (1.00.906.) wonnen zilver en brons.

Nicky Degrendele gedeclasseerd op EK piste na tumultueuze halve finale
Foto: fdg

Filippo Ganna Europees kampioen achtervolging

De Italiaan Filippo Ganna klopte de Portugees Ivo Oliviera. Dominic Weinstein bezorgde Duitsland brons.

Nicky Degrendele gedeclasseerd op EK piste na tumultueuze halve finale
Foto: fdg