Argentijn Schwartzman voelt zich in zijn sas in Antwerpen: “Ik zou hier een huis moeten kopen”
Foto: AP

De Argentijn Diego Schwartzman (ATP-26) plaatste zich zaterdag voor het tweede jaar op rij voor de finale van het European Open (hardcourt/589.185 euro) in Antwerpen. De Argentijn klopte de Griekse revelatie Stefanos Tsitsipas (ATP-122) in twee sets (6-3 en 7-5). Schwartzman kon na afloop niet anders toegeven dan dat het toernooi in Antwerpen hem wel erg ligt.

LEES OOK: Geen Belg in finale European Open: Bemelmans verliest van Tsonga, Schwartzman is de andere finalist

“Misschien moet ik hier maar een huis kopen”, stak Schwartzmann al lachend van wal. “Het is al het tweede jaar op rij dat ik hier sterk speel. Mijn tennis is de hele week al heel goed en ik ben dan ook heel blij met mijn finaleplaats. In de tweede set zag het er even niet goed uit. Maar ik ben agressief blijven spelen en Tsitsipas maakte op het einde enkele fouten. Daar heb ik gebruik van kunnen maken om de winst binnen te halen.”

Schwartzman speelt zondag in zijn tweede finale in twee jaar tijd opnieuw tegen een Fransman. Na vorig jaar verloren te hebben van Richard Gasquet wordt nu Jo-Wilfried Tsonga (ATP-17), die eerder op de middag onze landgenoot Ruben Bemelmans (ATP-98) versloeg, de tegenstander. “Ook Tsonga is weer een sterke tegenstander”, pufte Schwartzman. “Het zal opnieuw moeilijk worden, maar deze keer moet ik echt winnen. Twee finales op rij verliezen kan ik niet aan. Ik ga mijn uiterste best doen om het toernooi op mijn naam te schrijven.”