De politie heeft een verdachte opgepakte van de mesaanval die zaterdag plaatsvond aan Rozenheimer Platz in München. Acht mensen raakten lichtgewond. De verdachte, geen onbekende voor de politie, heeft wellicht psychische problemen

De verdachte had zaterdagmorgen met een mes acht mensen aangevallen op Rozenheimer Platz, een plein in het oosten van de stad. Vier van de zes slachtoffers raakten gewond, maar niemand verkeert in levensgevaar. Joachim Hermann, de regionale minister van Binnenlandse Zaken, maakt wel melding van één zwaargewonde.

De dader sloeg op de vlucht. Na een klopjacht van de politie kon rond 11.30 uur toch een man gearresteerd worden.

Op een persconferentie gaf de politie meer toelichting over de feiten. De dader is een 33-jarige Duitse man, die wellicht psychische problemen had. De verdachte heeft nog geen verklaring afgelegd, en is geen onbekende voor de politie: hij was eerder al eens opgepakt nadat hij iemand had verwond.

Bij de aanval op Rozenheimer Platz zijn uiteindelijk acht mensen lichtgewond geraakt. Dat is meer dan tot nu toe werd aangenomen. Het gaat om zes mannen, een twaalfjarige jongen en één vrouw. De slachtoffers werden wellicht willekeurig aangevallen, klinkt het nog.