Spanning stijgt in 1B: Beerschot-Wilrijk ontstemd nadat “Leuvense spion” op heterdaad werd betrapt
Foto: GMAX AGENCY

Zondag staat in de Proximus League het topduel tussen het leidersduo Beerschot-Wilrijk en OH Leuven geprogrammeerd. En dat zorgt blijkbaar voor nervositeit. De ochtendtraining in Antwerpen werd vandaag immers verstoord door een “spion van OHL” die beelden aan het maken was van standaardsituaties.

“Filmende OHL-spion ontmaskerd tijdens Kielse training”, de titel op de website van Beerschot-Wilrijk liegt er niet om.

“Commotie toen een man in de tribune werd opgemerkt die stiekem filmbeelden aan het maken was van de standaardsituaties”, klinkt het. “Toen de man in kwestie hierop door trainer Marc Brys en sportief manager Frank Staes werd aangesproken, probeerde hij eerst zijn iPad en smartphone nog weg te moffelen maar gaf hij nadien toe dat hij beelden had opgenomen. Louter voor eigen gebruik... tot hij door masseur Benny - die niet zo lang geleden nog bij OHL werkte - herkend werd. De man in kwestie gaf schoorvoetend toe dat hij ‘in opdracht’ beelden maakte en kon niet snel genoeg het oefencomplex verlaten...”

Coach Marc Brys tilt zwaar aan het incident. “Wat zijn dat nu voor manieren? Zonder toestemming beelden maken van onze training, zoiets kan niet. Dat vind ik er serieus over gaan.”

Afluistering in het toilet?

Volgens Beerschot Wilrijk lekte zopas ook uit dat Westerlo-trainer Vedran Pelic vorige zondag zowel voor de wedstrijd als tijdens de rust de tactische bespreking van Marc Brys had staan afluisteren vanuit de toiletten die in ‘t Kuipje grenzen aan de bezoekerskleedkamer.

“Ongehoord toch, zulke zaken. Hoe diep kan je eigenlijk vallen. Niet moeilijk dat het tactisch plaatje bij Westerlo tegen ons klopte als een bus. Hoe dan ook, we laten we ons daar niet door van de wijs brengen. Wij proberen zondag op een faire manier, dus louter op sportief vlak, OHL te kloppen”, aldus nog Brys.

Westerlo reageert kwaad

Westerlo reageerde intussen scherp op die insinuaties. “KVC Westerlo wenst te reageren op de “laag-bij-de-grondse” insinuaties ten opzichte van haar trainer Vedran Pelic. De heer Pelic ontkent ten stelligste zich van dergelijke bedenkelijke praktijken te bedienen om de tegenstrever te bekampen. KVC Westerlo steunt hem hierin volledig. De betichtingen zijn niet alleen leugenachtig en kunnen dus feitelijk weerlegd worden, maar stroken ook totaal niet met het imago van de trainer van KVC Westerlo of met het imago van onze club in het algemeen.”

“KVC Westerlo en de heer Pelic in het bijzonder stellen alles in het werk om de tegenstander op een sportieve wijze te bekampen en daarbij gaat natuurlijk heel wat aandacht uit naar de tactische voorbereiding van een wedstrijd. Soms loont de aanpak soms ook niet, dat hoort nu éénmaal bij het voetbal.”

“Dat de heer Brys door het afleggen van dergelijke verklaringen zich tracht goed te praten zegt meer over hem dan over onze club en trainer, wiens sportieve integriteit absoluut niet in twijfel kan getrokken worden. KVC Westerlo heeft steeds een goede band gehad met Beerschot, in welke vorm ook, en heeft die nog steeds. Het hoopt dan ook dat zulke gratuite nonsens het sportief verloop van de toekomstige duels niet zal beïnvloeden.”