Vult Mathieu van der Poel leemte in palmares op in het zand van Koksijde?
Foto: BELGA

In Koksijde staat zondag de derde manche van de Wereldbeker op het programma, de eerste wedstrijd op Europese bodem na de Amerikaanse crossen waar Mathieu van der Poel telkens heerste.

Volg hier LIVE de Wereldbekermanche in Koksijde!

De Wereldbeker in Koksijde valt dit jaar op de datum van de Wereldbeker in Valkenburg, die dit seizoen niet plaatsvindt omdat het WK er in het eerste weekend van februari 2018 wordt georganiseerd. Dus schoof Koksijde enkele weken naar voren op de kalender.

Een manche die vorig jaar werd afgelast omwille van het stormweer en een wedstrijd waar Van der Poel nog niet wist te winnen bij de elite. Hij werd er al twee keer derde: in 2014 achter Wout van Aert en Kevin Pauwels, in de editie van 2015 achter Sven Nys en Wout van Aert. Tijd dus om dat hiaat op zijn palmares te vullen, al wist hij er bij zijn deelnames in de jeugd, één keer bij de beloften en twee bij de junioren telkens wel te juichen.

Van der Poel leidt in de Wereldbeker met 160 punten, Michael Vanthourenhout volgt op een tweede plaats met 110 punten, net zoals Pauwels die er ook 110 telt. Bij de vrouwen leidt Sanne Cant met 145 punten, voor Kaitlin Keough (140) en Katerina Nash met 130 punten. Cant is favoriet in het zand van Koksijde, al zal ze dan wel weer over 100 procent van haar capaciteiten moeten beschikken.

Uitkijken is het ook naar het optreden van de Zwitserse wereldkampioene in het mountainbike Jolande Neff, die voor het eerste in een veldrit start die niet op Zwitserse bodem wordt gereden.