Dury tevreden na gelijkspel Zulte Waregem, coach Vitesse vindt het “ongelofelijk” dat goal werd afgekeurd
Foto: EPA-EFE

Vitesse-coach Henk Fraser kon na afloop niet anders dan de uitslag aanvaarden, maar gaf bij onze Nederlandse collega’s wel de scheidsrechter een serieuze veeg uit de pan. “Ik vond de scheidsrechter helemaal niks. Ik wist niet zeker of ik nu moest lachen of huilen”, aldus Fraser bij RTL7. Francky Dury toonde zich na afloop van het 1-1 gelijkspel eerder gelaten. “Meer dan een gelijkspel zat er niet in, denk ik. Dit is een juiste weergave van de wedstrijd”, liet Dury optekenen.

De nummer vier van de Eredivisie leek in de tweede helft aanspraak te mogen maken op de zege, maar bleef uiteindelijk toch op 1-1 steken. “Het klopt dat we in de tweede helft moesten scoren”, opende Fraser. “De goal van Luc Castaignos was correct en het is ongelooflijk dat hij dan toch afgekeurd wordt. Ik vond de scheidsrechter helemaal niks. Ik wist niet zeker of ik nu moest lachen of huilen. Maar wij waren ook niet op ons best en pakten een paar vermijdbare kaarten. Wat dat betreft, kun je dus wel zeggen dat de scheidsrechter op ons niveau zat.”

“Maar ik wil ook niet te veel op dat doelpunt terugkomen. Zulte Waregem heeft in het slot ook nog zijn kansen gekregen om te winnen. Het was een billijke uitslag.”

Dury tevreden na gelijkspel Zulte Waregem, coach Vitesse vindt het “ongelofelijk” dat goal werd afgekeurd
Foto: BELGA

Fraser liet wel duidelijk blijken op meer gehoopt te hebben. “Beide teams hadden vooraf een overwinning nodig. Dus voor beide teams is dit de slechtst mogelijke uitslag. Ik ben niet helemaal tevreden over ons spel. Na rust waren we dominant, maar op de omschakeling hebben was veel meer mogelijk. Het moest ook op die manier, want in het veldspel kregen we hun defensie niet kapot gespeeld.”

Luc Castaignos reageerde na de wedstrijd ook vol onbegrip over zijn afgekeurde doelpunt. “Geen idee waarom mijn goal werd afgekeurd. De ref zei me dat ik aan het truitje van Heylen trok, maar volgens mij was het een gewoon duel.”

Francky Dury: “Er zat niet meer in dan een puntendeling”

Na een heel matige tweede helft waren de Nederlanders nog het dichtst bij de winnende treffer. Een doelpunt van Castaignos werd zelfs afgekeurd voor een (erg lichte) fout op Michael Heylen. “Ik kan mijn team niets verwijten, vind ik”, opende Dury de persconferentie. “We hebben alles gedaan wat binnen onze mogelijkheden ligt. We zijn vertrokken vanuit een goede organisatie, Vitesse overigens ook. In de tweede helft was Vitesse dominant. Dat geef ik toe. In het slot hebben we nog een beetje geschoven om toch te kunnen winnen. Maar dat is niet gelukt. Ik vind een gelijkspel een juiste weergave van het spel. Dit was ook een ploeg van ons kaliber. We mogen de tegenstander ook zeker niet onderschatten. Dit was een correcte uitslag.”

Dury tevreden na gelijkspel Zulte Waregem, coach Vitesse vindt het “ongelofelijk” dat goal werd afgekeurd
Foto: Peter Malaise / pma

Over het vervolg in de Europa League was Dury duidelijk. “Ik kan hier wel een verhaaltje ophangen door te zeggen dat we nog vol voor kwalificatie gaan. Maar ik wil correct zijn naar mijn team toe. Zondag spelen we tegen Waasland-Beveren, dat is onze eerste focus. De volgende wedstrijd bij Vitesse kunnen we iets halen. En op de laatste speeldag is Lazio misschien al geplaatst. Dan kunnen we misschien ook nog punten rapen. Maar daar blijft het bij. De kwalificatie in deze groep is niet meer mogelijk.”

Dury tevreden na gelijkspel Zulte Waregem, coach Vitesse vindt het “ongelofelijk” dat goal werd afgekeurd
Foto: Photo News