Een dag nadat Lois Petit (-44 kg) op het wereldkampioenschap judo voor junioren in het Kroatische Zagreb het podium op mocht voor brons, deed Mina Libeer haar dat na bij de -57 kg. Myriam Blavier (-52 kg) viel met een vijfde plaats net buiten de medailles.

Met twee bronzen medailles op evenveel dagen kan het wereldkampioenschap judo voor junioren voor België al niet meer stuk. Het hadden er drie kunnen zijn, want Myriam Blavier vocht zich in één lijn naar de halve finales, maar daarin stuitte ze op de Japanese Chishima Maeda, die er in slaagde twee waza-ari’s te scoren. Hierdoor werd onze landgenote verwezen naar de kamp voor brons tegen de Roemeense Cleonia Raciu, die het duel inzette met twee verrassingsaanvallen. Myriam Bavier reageerde met evenveel tegenaanvallen in de tweede minuut van het gevecht. Daarna werd het over en weer gaan van aanvalsgolven tot de Roemeense op 36 seconden van het einde de winnende waza-ari kon scoren. In dezelfde gewichtsklasse werd WK-debutant Amber Ryheul in de achtste finales met een waza-ari uitgeschakeld door de Mongoolse Buyankhishig Purevsuren.

Mina Libeer haalde het podium wel, al had zij daarvoor de herkansingen nodig. In de kwartfinales tegen de Zuid-Koreaanse Jisu Kim kreeg ze immers een halve minuuut voor tijd een derde strafpunt aangesmeerd en dat leverde de winnende ippon op voor de tegenstrever. In de herkansingen tegen de Duitse Pauline Starke viel na 3:20 in de extra tijd opnieuw een beslissend strafpunt, maar nu in het voordeel van de Gentse. In de kamp voor brons tegen thuiskampster Tihea Topolovec viel de beslissing eveneens in de verlengingen. Daarin loodste coach Mark Van der Ham, Mina Libeer prima naar de zege met aanvallend judo, dat na bijna vier minuten het verliezende strafpunt opleverde voor de Kroatische.

Vrijdag sluiten Gabriëlla Willems (-70 kg) en Matthias Casse (-81 kg) het WK af voor België.