NBA. Seizoen zit er voor Brooklyn Nets-point guard Jeremy Lin na amper één wedstrijd op
Foto: AFP

Voor Jeremy Lin van de Brooklyn Nets is het seizoen 2017-2018 al na één wedstrijd afgelopen. De point-guard blesseerde zich ernstig aan zijn rechterknie en zal volgens zijn club pas ten vroegste volgend seizoen opnieuw kunnen aantreden.

In het vierde kwart van de wedstrijd tegen de Indiana Pacers scheurde Jeremy Lin de patellapees van zijn rechterknie. Lin was nochtans bezig aan een sterke wedstrijd: in 25 minuten had de Amerikaan van Chinese origine maar liefst 25 punten gescoord. Lin blesseerde zichzelf na een mislukte balaanname en verliet daarop het veld in tranen.

De 29-jarige basketter speelde vorig jaar nog een van de betere seizoenen uit zijn carrière met een gemiddelde van 14,1 punten en 5,1 assists per wedstrijd. De Brooklyn Nets kochten de speler aan het begin van vorig seizoen voor 36 miljoen dollar over van de Charlotte Hornets. General manager van de Brooklyn Nets Sean Marks liet al weten het “verschrikkelijk” te vinden dat Lins seizoen op deze manier eindigt. Volgens hem had Lin bijzonder hard gewerkt tijdens de voorbereiding en keek hij reikhalzend uit naar de start van het seizoen.