Compton wint in Ardooie, wereldkampioene zegt ziek af
Foto: BELGA

Kathy Compton heeft in Ardooie haar vierde zege van het seizoen geboekt. Na zeges in Iowa (WB), Ronse (IJsboerke Ladies Trophy) en Kruibeke won de Amerikaanse nu ook het West-Vlaams tussendoortje in Ardooie. Ellen Van Loy werd tweede, Loes Sels verzekerde zich van de laatste podiumplaats. Kim Van De Steen finishte als vierde, voor Jolien Verschueren. Wereldkampioene Sanne Cant zegde af wegens ziekte.

Geen Sanne Cant aan de start in Ardooie. De wereldkampioene had in laatste instantie ziek afgebeld. Cant sukkelt al enige tijd met de gezondheid en moest onder meer de wedstrijd in Ronse verlaten met maagklachten. Afgelopen weekend in Zonhoven leek er beterschap te zijn met een tweede plaats maar nu is ze schijnbaar opnieuw hervallen.

Compton laat het niet aan haar hart komen. Al in de tweede ronde vond Compton het welletjes. Op de snelle en droge omloop liet ze het hele pak achter zich. Enkel Van Loy en Sels probeerden de kloof nog te dichten, maar ze kwamen al vrij snel tot de vaststelling dat er niets te beginnen was tegen de Amerikaanse. Van Loy schudde in de slotronde Sels nog van zich af.

Compton wint in Ardooie, wereldkampioene zegt ziek af
Foto: BELGA

“Ik hou wel van de warmte, dus dit weertje was ideaal voor mij”, lachte Compton. “Ik startte eerder traag, want ik wou niet te veel energie verspelen met de zware cross van zondag in Koksijde in het achterhoofd. Door de afwezigheid van Sanne Cant was de concurrentie vandaag nog iets minder talrijk. Toen ik mijn kloof had geslagen, kon ik verder een eigen tempo bepalen. Zondag wordt het anders. Het parcours in Koksijde is zeer zwaar, maar ik heb daar al gewonnen. Eigenlijk is het ginds een soort van speeltuin voor mij. Ik hoop op een schitterende wedstrijd en met deze conditie moet dat wel tot de mogelijkheden behoren.”

Compton wint in Ardooie, wereldkampioene zegt ziek af
Foto: BELGA