West-Vlaanderen zoekt militairen
Foto: Jobat.be
Ook in West-Vlaanderen organiseert Defensie de komende weken diverse informatiesessies. Je leert er wat het is om bij het leger te komen werken. Zowel schoolverlaters als werkzoekenden zijn welkom. De nodige aandacht gaat naar de marinebasis in Zeebrugge, die volgend jaar 260 mensen wil aanwerven.

“Als het gaat om jobs bij Defensie, denken veel mensen meteen aan de grote basissen in Antwerpen, Vlaams-Brabant of Limburg, maar ook bij ons is er mogelijkheid tot plaatselijke tewerkstelling”, vertelt Serge Noterdaeme, kapitein-commandant en directeur van het informatiecentrum van Defensie in Brugge. Op dat centrum kan iedereen die dat wenst na afspraak terecht om meer informatie te krijgen over een job bij Defensie.

Daarnaast gaat het Informatiecentrum Defensie ook regelmatig de boer op in West-Vlaanderen. In een aantal werkwinkels, zoals in Roeselare of Ieper, licht het leger eveneens toe hoe het is om er te werken. “Dat doen we omdat we het transport van mogelijke geïnteresseerden willen vereenvoudigen. Zij kunnen dan bij hen in de buurt naar ons verhaal komen luisteren”, vertelt Serge Noterdaeme. Vaak gaat het om schoolverlaters, maar Defensie werkt voor bepaalde sessies ook samen met de VDAB. “Hierop zijn dan alle werkzoekenden welkom tussen 18 en 33 jaar”, klinkt het.

Kanonnier

De in te vullen jobs zijn alvast erg divers. Op de lijst van vacatures voor West-Vlaanderen voor 2018 staan, naast vacatures voor op zee, onder meer functies als kanonnier veldartillerie, chauffeur, vliegveldbrandweerman en magazijnier.

>

>

>