D’Ieteren-dochter zet stap in woningherstelling
Arbeiders herstellen stormschade aan een dak. Foto: STEFAAN BEEL

D’Ieteren-dochter Belron breidt zijn activiteitengamma uit naar woningreparatie.

Belron koopt een meerderheidsparticipatie in de Maisoning-groep. Dat is een Franse specialist in woningherstellingen en -renovatie. Voor Belron is het een nieuwe activiteit. Het bedrijf was via dochter Carglass tot nu toe vooral actief in de herstelling van autoruiten. In die activiteit is het het grootste bedrijf ter wereld. Maar autoruiten herstellen is een sector waar niet zoveel groei meer in zit, doordat de ruiten steeds steviger worden en de wegen wereldwijd beter van kwaliteit zijn.

Belron koopt 80 procent van de Maisoning-aandelen. De rest blijft in handen van de Prunay-groep. Maisoning bedient jaarlijks 120.000 klanten met vierhonderd werkenemers. Het boekte vorig jaar een omzet van 40 miljoen euro. Voor Belron, dat vorig jaar 3,3 miljard euro omzette, wordt het een klein bedrijfsonderdeel.

Belron zegt wel dat dit de ‘eerste stap’ is in de Europese markt voor woningherstellingen. Er zijn dus plannen voor verdere uitbreiding van deze activiteit. Belron wil zich omvormen tot een algemene ‘probleemoplosser’ voor zijn klanten, legt D’Ieteren-ceo Axel Miller uit in een persbericht. ‘Deze overname past in die strategie’.